کنتاکتور

دو پهنی لوله مسی چیست وچگونه بوجود می آید ؟
جولای 30, 2019
اگر از کولر آبی استفاده می کنید این نکات را رعایت کنید
جولای 30, 2019

کنتاکتور یک کلید مغناطیس است که وقتی ولتاژ مورد نظر به آن اعمال میشود یک سری کنتاکت (یا کلید) باز را بسته و یک سری کنتاکت بسته را باز میکند.که با استفاده از این خاصیت مدارهای مختلفی میتوان مدارهای زیادی رو طراحی کرد.

ساختمان کنتاکتور

این کلید از دو هسته به شکل E یا U که یکی ثابت و دیگری متحرک است و در میان هسته ثابت یک بوبین یا سیم پیچ قرار دارد،تشکیل شده است. وقتی بوبین به برق وصل میشود با استفاده از خاصیت مغناطیسی، نیروی کششی فنر را خنثی میکند و هسته فوقانی را به هسته تحتانی متصل کرده باعث میشود که تعدادی کنتاکت عایق شده از یکدیگر به ترمینال های ورودی و خروجی کلید متصل میشود و یا باعث باز شدن کنتاکت های بسته کنتاکتور بسته کنتاکتور گردد.

در صورتی که مدار تغذیه بوبین کنتاکتور قطع شود ،در اثر نیروی فنری که داخل کلید قرار دارد هسته متحرک دباره به حالت اول باز می گردد.

مزایای استفاده از کنتاکتور:

۱. مصرف کننده می تواند از راه دور کنترل می شود.
۲. مصرف کننده میتواند از چند محل کنترل شود.
۳. امکان طراحی مدار فرمان اتوماتیک برای مراحل مختلف کار مصرف کننده وجود دارد.
۴. سرعت قطع و وصل کلید زیاد و استهلاک آن کم است.
۵. از نظر حفاظتی مطمئن ترند و حفاظت مطمئن تر و کامل تری دارند.
۶. عمر موثرشان بیشتر است.
۷. هنگام قطع برق،مدار مصرف کننده نیز قطع می شود و به استارت مجدد پیدا میکند؛ در نتیجه از خطرات وصل ناگهانی دستگاه جلو گیری می کند.

تعداد دفعات قطع و وصل کنتاکتور عمر مکانیکی کنتاکتور نامیده می شود. طول عمر مکانیکی با حروف A تا F که اصطلاحاً کلاس کلید نامیده می شود ، مشخص می شود . حرف A تعداد۱۰ به توان 3 بار قطع و وصل، حرف B تعداد ۱۰ به توان ۴ بار، C تعداد۱۰ به توان ۵ بار،D تعداد ۱۰ به توان ۶بار،بار قطع و وصل را نشان می دهد.

همانطور که ملاحظه می کنید کنتاکتورها و سایر ادوات داخل تابلو برق بعد از مدتی باید تعویض شوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ارسال پیام
1
پیام جدید
مشاوره خرید تهویه نوین
آماده ارائه مشاوره خرید هستیم!